Претрага
Close this search box.

Humanost

Nepristrasnost

Neutralnost

Nezavisnost

Dobrovoljnost

Jedinstvo

Univerzalnost

Podjela zimskih jakni i čizama djeci romske populacije iz kampova Konik

Crveni krst Crne Gore će u srijedu 18. decembra, u 11 sati, u Kampu Konik 1, organizovati podjelu zimskih jakni i gumenih čizama djeci RE (Romi, Egipćani) populacije.Djeca romske populacije, koja su nastanjena u kampovima Konik, na Vrelima Ribničkim, a redovno nastavu pohađaju u gradskim školama „B.V. Podgoričanin”,  “Marko Miljanov”, “21. maj”, “ Savo Pejanović”, “Vladimir Nadzor” i “Vuk Karadžić”, kroz projekat koji podržava Danski Crveni krst, dobiće jakne i čizme, neophodne za hladne zimske dane i obilne kiše.

Kako bi se djeca što više motivisala da redovno pohađaju nastavu, a i da bi se pomoglo njihovim roditeljima koji nijesu u prilici da im obezbijede osnovne uslove za odlazak u školu, Crveni krst Crne Gore pored pomenutih artikala, redovno distribuira i školski pribor i higijenu ovoj djeci, ali i koordinira sa školama ukoliko neko dijete neredovno pohađa nastavu.

Pored pomenutih artikala, u susret predstojećim praznicima, oko 160 djece će do kraja godine, dobiti i Rotary i novogodišnje paketiće.