Претрага
Close this search box.

Humanost

Nepristrasnost

Neutralnost

Nezavisnost

Dobrovoljnost

Jedinstvo

Univerzalnost

Podjela školskog pribora i higijene za romske i egipćanske prvake i petake

Crveni krst Crne Gore će sjutra, 14. septembra, od 11 sati, u Kampu Konik na Vrelima ribničkim, organizovati podjelu školskog pribora i higijene za učenike RE populacije koji pohađaju nastavu 1. i 5. razreda gradskih škola.


Ove godine, prema podacima kojima raspolaže Crveni krst, u 7 gradskih škola, upisano je 67 prvaka RE populacije, dok je 48 djece koji su do prošle godine pohađali istureno odjeljenje O.Š. „B.V. Podgoričanin“ raspoređeno u peti razred gradskih škola.

Tako će pomoć u vidu đačkih torbi, potrebnog školskog pribora, kao i osnovnih artikala za održavanje lične higijene sjutra dobiti ukupno 115 prvaka i petaka.

Donator ove akcije je humanitarna organizacija LDS Charities, koja je obezbijedila pomoć za učenike RE populacije svih razreda koji pohađaju nastavu u 7 gradskih škola. Do kraja ove i naredne sedmice biće podijeljeno još 345 setova školskog pribora i higijene za ostale učenike, kojima će ovi artikli biti neophodni za redovan početak nove školske godine.

LDS Charities već nekoliko godina zaredom pomaže djecu RE populacije kroz podjelu školskog pribora. Pored djece, ova organizacija pomaže i porodice. Tako će u narednim mjesecima biti organizovana podjela artikala koji su potrebni za održavanje higijene domaćinstava, koji će biti distribuirani kroz radionice Porodičnog centra.