Претрага
Close this search box.
Podjela pomoći za socijalno ugrožene porodice u Crnoj Gori

Crveni krst Crne Gore u srijedu, 22. februara, počinje podjelu humanitarne pomoći za socijalno najugroženije porodice u Crnoj Gori, koja će biti realizovana u periodu od 10 dana, po unaprijed pripremljenom planu distribucije.


Pomoć u prehrambenim i higijenskim artiklima će dobiti ukupno 1990 porodica iz svih crnogorskih opština. Distribuciju će biti vršena putem opštinskih organizacija Crvenog krsta, koje su i pripemile spiskove svojih najugroženijih sugrađana. Paketi sa hranom sadrže osnovne životne namirnice: brašno (25 kg), tjestenina (5 kg), pasulj (5kg) i ulje (1l), dok su higijenski paketi sljedeće sadržine: deterdžent za pranje veša, tečnost sa pranje suđa i šampon.

Sredstva za ovu vrijednu donaciju je obezbijedila porodica Glendžo. Ovo nije prva humanitarna inicijativa ove porodice, već su oni i u prethodnom periodu u više navrata pomagali ugroženim stanovnicima Crne Gore.

Crveni krst Crne Gore je veoma zahvalan na vrijednoj donaciji, koja će pomoći velikom broju porodica u Crnoj Gori i olakšati im svakodnevni život. Nadamo se da će primjerom porodice Glendžo biti vođeni i drugi pojedinci, ali i privredni subjekti, jer moramo biti svjesni činjenice da u Crnoj Gori postoji veliki broj pojedinaca i porodica koji žive u veoma teškim uslovima i da zajedničkim djelovanjem možemo kvalitetnije odgovoriti na njihove humanitarne potrebe.