Претрага
Close this search box.

Humanost

Nepristrasnost

Neutralnost

Nezavisnost

Dobrovoljnost

Jedinstvo

Univerzalnost

Podjela novogodišnjih paketići djeci RE populacije sa područja Konika

Crveni krst Crne Gore će sjutra, 28. decembra, organizovati podjelu Rotary i novogodišnjih paketića, za djecu romske i egipćanske populacije, predškolskog i školskog uzrasta, sa područja bivšeg Kampa Konik.


Paketići, koje već petnaest godina tradicionalno obezbjeđuju Rotary Clubovi Crne Gore u saradnji sa Rotary Club-om iz Southamptona (district 1110), biće podijeljeni RE (Romi i Egipćani) prvacima koji pohađaju nastavu u 7 gradskih škola (OŠ Savo Pejanović, Marko Miljanov, B.V. Podgoričanin, 21. maj, Vladimir Nazor, Vuk Karadžić i Oktoih).

Rotary, kao i novogodišnji, slatki paketići biće uručeni djeci predškolskog uzrasta, koja pohađaju „otvorene dječije igraonice“, koje je Crveni krst Crne Gore obezbijedio kroz projekat koji finansira Danski Crveni krst.

Podjela paketića će biti organizovana u četvrtak, u 10 sati u prostorijama „otvorenih dječijih igraonica“, za oko 90 djece predškolskog uzrasta, dok će podjela paketića prvacima iz Kampa Konik, biti organizovana u školi Božidar Vuković Podgoričanin, sa početkom u 11 sati.