Претрага
Close this search box.
Podjela novogodišnjih paketića za djecu RAE populacije u kampovima na Koniku

Rotary club Crne Gore će, posredstvom Crvenog krsta Crne Gore, u srijedu, 29. decembra sa početkom u 10 sati, u vrtiću u kampu Konik I na Vrelima Ribničkim, uručiti novogodišnje paketiće djeci RAE populacije.

 

Oko 700 poklon paketića će dobiti polaznici vrtića i predškolskog iz kampova Konik I i II, učenici isturenog odjeljenja OŠ „Božidar Vuković Podgoričanin“, kao i djeca RAE populacije koja pohađaju nastavu u gradskim školama „Savo Pejanović“, „Marko Miljanov“ i „21. maj“. Ovo je osma godina kako Rotary club-ovi Crne Gore, u saradnji sa Rotary club-om iz Southamptona (district 1110), organizuju podjelu paketića, koji su namijenjeni djeci širom Crne Gore, koja žive u porodicama sa teškom socijalnom situacijom.

 

Za najmlađe pripadnike RAE populacije će, pored podjele paketića, biti upriličen i muzički program u okviru kojeg će za mališane nastupiti poznata podgorička grupa „Crveno i crno“. Muzički program biće realizovan kroz projekat „Muzičke radionice za raseljenu djecu i omladinu u kampovima Konik“, koji se implementira uz podršku Danskog Crvenog krsta.

 

Sprovođene ovih aktivnosti će omogućiti tim Crvenog krsta Crne Gore, koji u kampovima na Koniku, implementira brojne aktivnosti namijenjene obrazovanju RAE populacije, kao i menadžment kampa Konik, koji podrazumijeva olakšavanje svakodnevnog života stanovnicima kampova.