Претрага
Close this search box.

Humanost

Nepristrasnost

Neutralnost

Nezavisnost

Dobrovoljnost

Jedinstvo

Univerzalnost

Podjela novogodišnjih paketića mališanima u kampu Konik

Rotary club International je,  posredstvom Crvenog krsta Crne Gore, 31. decembra uručio paketića za oko 700 djece RAE (Romi, Aškali, Egipćani) populacije na kampovima Konik I i Konik II, koja pohađaju istureno odjeljenje Osnovne škole «Božidar Vuković Podgoričanin», koja se nalazi u kampu Konik II, I razred u nekoj od gradskih osnovnih škola, predškolsku nastavu ili vrtić u kampovima Konik I i Konik II.

 

Paketiće su djeci uručili predstavnici Rotary club-a Podgorica, a djeca iz kampova su za tu priliku pripremila crteže sa pisanim porukama zahvalnosti za svoje vršnjake iz Southamptona (Velika Britanija), koji su i pripremili ove novogodišnje paketiće za njih.

Podjela_Paketica

Prethodno su i predstavnici Hipotekarne banke A.D. Podgorica i Agencije za lijekove Crne Gore (28. decembra 2009. godine)  darivali novogodišnjim paketićima oko 1 000 djece RAE populacije do 13 godina starosti, koja žive u kampovima Konik I i II i njihovom okruženju.

Akcije uručivanja paketića je organizovao tim Crvenog krsta Crne Gore koji implementira u kampovima Konik I i II brojne aktivnosti namijenjene obrazovanju RAE populacije, kao i menadžment kampa Konik koji podrazumijeva olakšavanje svakodnevnog života u kampu.