Претрага
Close this search box.

Humanost

Nepristrasnost

Neutralnost

Nezavisnost

Dobrovoljnost

Jedinstvo

Univerzalnost

Podjela humanitarne pomoći povodom Međunarodnog dana borbe protiv siromaštva

Crveni krst Crne Gore ovih dana obilježava Međunarodni dan borbe protiv siromaštva, 17. oktobar. Iako se organizacija Crvenog krsta u kontinuitetu bavi pružanjem pomoći socijalno najugroženijim porodicama i pojedincima u Crnoj Gori, u povodu ovog važnog datuma želimo da podsjetimo javnost da postoji veliki broj onih kojima je potrebna pomoć i da bi odgovor na siromaštvo bio kvalitetniji ukoliko bi se svi uključili, u skladu sa mogućnostima i ulogom koju imaju.

Povodom Međunarodnog dana siromaštva, Crveni krst Crne Gore će podijeliti pomoć u prehrambenim i higijenskim artiklima za oko 1500 socijalno ugroženih porodica u Crnoj Gori. Distribucija je već realizovana u Andrijevici, Plužinama i Šavniku, a u narednim danima se nastavlja i u ostalim crnogorskim opštinama. U podjeli pomoći učestvuju i volonteri Crvenog krsta. Kriterijum za podjelu pomoći je stepen ugroženosti, a dio pomoći će dobiti i druge ugrožene grupe o kojima Crveni krst kontinuirano brine, kao što je starija populacija. Logistički dio distribucije je podržan od strane Italijanskog Crvenog krsta, dok je hranu i higijenske artikle Crveni krst obezbijedio iz soptvenih sredstava.

Podjela hum pomoci okt 2015

 U obilježavanje ovog značajnog datuma su se uključili i Skupština Crne Gore i kompanija Montenomaks C&L. Zaposleni i predstavnici Sindikata u Skupštini Crne Gore su ovih dana prikupljali pomoć u novcu, hrani, garderobi, igračkama, koja će biti uručena Crvenom krstu na Dan međunarodne borbe protiv siromaštva. Kompanija Montenomaks C&L se priključila globalnoj kampanji kompanije FedEx, čiji su ovlašćeni predstavnici za Crnu Goru, i povodom Dana siromaštva će donirati pomoć u vidu hrane i osnovnih životnih namirnica za socijalno ugrožene porodice. Sva prikupljena pomoć na ove načine će, posredstvom Crvenog krsta, biti proslijeđene onima kojima je najpotrebnija.

Crveni krst Crne Gore će i u narednom periodu raditi na pružanju pomoći ugroženim kategorijama koje se nalaze u stanju socijalne potrebe i kroz različite aktivnosti animirati članove zajednice da daju svoj doprinos kako bi kvalitet života ove populacije bio unaprijeđen.