Podjela humanitarne pomoći povodom Međunarodnog dana borbe protiv siromaštva

Crveni krst Crne Gore ovih dana obilježava Međunarodni dan borbe protiv siromaštva, 17. oktobar. Iako se organizacija Crvenog krsta u kontinuitetu bavi pružanjem pomoći socijalno najugroženijim porodicama i pojedincima u Crnoj Gori, u povodu ovog važnog datuma želimo da podsjetimo javnost da postoji veliki broj onih kojima je potrebna pomoć i da bi odgovor na siromaštvo bio kvalitetniji ukoliko bi se svi uključili, u skladu sa mogućnostima i ulogom koju imaju.

Povodom Međunarodnog dana siromaštva, Crveni krst Crne Gore će podijeliti pomoć u prehrambenim i higijenskim artiklima za oko 1500 socijalno ugroženih porodica u Crnoj Gori. Distribucija je već realizovana u Andrijevici, Plužinama i Šavniku, a u narednim danima se nastavlja i u ostalim crnogorskim opštinama. U podjeli pomoći učestvuju i volonteri Crvenog krsta. Kriterijum za podjelu pomoći je stepen ugroženosti, a dio pomoći će dobiti i druge ugrožene grupe o kojima Crveni krst kontinuirano brine, kao što je starija populacija. Logistički dio distribucije je podržan od strane Italijanskog Crvenog krsta, dok je hranu i higijenske artikle Crveni krst obezbijedio iz soptvenih sredstava.

Podjela hum pomoci okt 2015

 U obilježavanje ovog značajnog datuma su se uključili i Skupština Crne Gore i kompanija Montenomaks C&L. Zaposleni i predstavnici Sindikata u Skupštini Crne Gore su ovih dana prikupljali pomoć u novcu, hrani, garderobi, igračkama, koja će biti uručena Crvenom krstu na Dan međunarodne borbe protiv siromaštva. Kompanija Montenomaks C&L se priključila globalnoj kampanji kompanije FedEx, čiji su ovlašćeni predstavnici za Crnu Goru, i povodom Dana siromaštva će donirati pomoć u vidu hrane i osnovnih životnih namirnica za socijalno ugrožene porodice. Sva prikupljena pomoć na ove načine će, posredstvom Crvenog krsta, biti proslijeđene onima kojima je najpotrebnija.

Crveni krst Crne Gore će i u narednom periodu raditi na pružanju pomoći ugroženim kategorijama koje se nalaze u stanju socijalne potrebe i kroz različite aktivnosti animirati članove zajednice da daju svoj doprinos kako bi kvalitet života ove populacije bio unaprijeđen.