Претрага
Close this search box.

Humanost

Nepristrasnost

Neutralnost

Nezavisnost

Dobrovoljnost

Jedinstvo

Univerzalnost

Podjela humanitarne pomoći i bebi paketića

Crveni krst Crne Gore, preko svojih opštinskih organizacija Crvenog krsta, ovih dana distribuira pomoć za socijalno ugrožene porodice.


Prehrambeni i higijenski artikli su prikupljeni u akciji „Solidarnost na djelu“, u kojoj su učestvovali građani, koji su svojim donacijama u supermarketima Voli, Merkator/Roda, Domaća trgovina i lokalnim marketima, pomogli akciju. Ova sabirna akcija je realizovana u Nedjelji Crvenog krsta, od 8. do 15. maja, u desetak crnogorskih opština. Ukupno je prikupljeno 815 paketa sa hranom i 65 paketa sa higijenskim artiklima, koji se ovih dana dijele socijalno ugroženim porodicama širom Crne Gore.

Crveni krst Crne Gore, tradicionalno, ne zaboravlja ni najmlađe. Tako je obezbijeđeno oko 150 paketa za bebe, koje su rođene u Nedjelji Crvenog krsta, od 8. do 15. maja. Bebi paketići sadrže flašice, pidžame i higijenske artikle (pelene, kreme, vlažne maramice, tečnost za pranje suđa za bebe, štapiće za uši,…). Podjela paketića će biti realizovana u narednim danima, putem opštinskih organizacija Crvenog krsta.

Ovim putem zahvaljujemo svim građanima koji su svojim donacijama učestvovali u akciji „Solidarnost na djelu“ i tim pomogli da se pruži pomoć za 815 porodica u Crnoj Gori.