Претрага
Close this search box.

Humanost

Nepristrasnost

Neutralnost

Nezavisnost

Dobrovoljnost

Jedinstvo

Univerzalnost

Podijeljeno preko 750 novogodišnjih paketića djeci RE populacije iz Kampova Konik

Crveni krst Crne Gore je danas, u četvrtak, 27. decembra, u Kampu Konik 1, organizovao podjelu novogodišnjih paketića, za djecu RE (Romi, Egipćani) populacije, predškolskog, školskog uzrasta i bolesnu djecu.

 

 

Oko 320 paketića, koje već deset godina tradicionalno obezbjeđuju Rotary Clubovi Crne Gore u saradnji sa Rotary Club-om iz Southamptona (district 1110), podijeljeno je djeci predškolskog uzrasta, koji pohađaju „otvorene dječije igraonice“ u oba Kampa, dok su za istu grupu djece obezbijeđeni i dodatni novogodišnji paketići, koje je Crveni krst Crne Gore obezbijedio od donacije kompanije Roche.

 

Konik NG 2012 1 Konik NG 2012 2


Novogošnje paketiće su od Crvenog krsta i Rotary Club-a dobili i učenici gradskih škola „Savo Pejanović“, „Marko Miljanov“, „B.V.Podgoričanin“ i „21. maj“, a dodatnih 300 paketića je Crveni krst obezbijedio za učenike 4. i 5. razreda isturenog odjeljenja O.Š. „B.V.Podgoričanin“, učenike RE populacije koji pohađaju starije razrede, mlade koji se vanredno opismenjavaju i bolesnu djecu iz Kampova Konik.

 

U distribuciji su, pored predstavnika Crvenog krsta, učestvovali i članovi Rotary club-a: Gani Resulbegović, Ibrahim Mila i Jusuf Lika. Ukupno je podijeljeno 767 paketića, od čega je Rotary club obezbijedio 320, a Crveni krst, uz pomoć ostalih donatora, 447 novogodišnjih paketića.

 

Pokloni, koje su dobili, su veoma obradovali mališane iz kampova na Koniku, posebno jer se dijeli u prazničnom periodu.

Konik NG 2012 1 Konik NG 2012 2