Претрага
Close this search box.

Humanost

Nepristrasnost

Neutralnost

Nezavisnost

Dobrovoljnost

Jedinstvo

Univerzalnost

Podijeljeni novogodišnji paketići djeci romske i neromske populacije sa područja Konika

Crveni krst Crne Gore je danas, 29. decembra, organizovao podjelu Rotary i novogodišnjih paketića, za djecu romske i egipćanske populacije, predškolskog i školskog uzrasta, sa područja Konika, kao i djecu iz izbjegličkog naselja.

Paketići, koje već četrnaest godina tradicionalno obezbjeđuju Rotary Clubovi Crne Gore u saradnji sa Rotary Club-om iz Southamptona (district 1110), podijeljeni su RE (Romi i Egipćani) prvacima koji pohađaju nastavu u 7 gradskih škola (OŠ Savo Pejanović, Marko Miljanov, B.V. Podgoričanin, 21. maj, Vladimir Nazor, Vuk Karadžić i Oktoih). Misini Medina, učenica O.Š. „Vladimir Nazor“, koja je primila Rotary paketić od svoje drugarice iz Velike Britanije kaže da se svake godine raduje Novoj godini upravo zbog podjela paketića, koje njoj i njenim drugarima iz Kampa Konik, uljepšavaju prazničnu atmosferu.

Podjela NG paketica 1 Konik 2016

Novogodišnji, slatki paketići uručeni su djeci predškolskog uzrasta, koja pohađaju „otvorene dječije igraonice“, koje je Crveni krst Crne Gore obezbijedio kroz projekat koji finansira Danski Crveni krst. Zorjani Samira i Isenaj Ilir, drugari iz dječije igraonice Crvenog krsta za predškolce, nasmijani i punih ruku, rekli su nam da idu zadovoljni kući da podijele poklone sa svojom braćom i sestrama.

Podjela paketica Konik 2016

U cilju zbližavanja zajednica koje žive na području Konika, a potiču iz različitih zemalja okruženja, Crveni krst je organizovao i podjelu novogodišnjih paketića za 50 djece iz izbjegličkog naselja, koji su redovni članovi radionica za mlade. Ova donacija je organizovana kroz projekat koji finansira UNHCR.