Претрага
Close this search box.

Humanost

Nepristrasnost

Neutralnost

Nezavisnost

Dobrovoljnost

Jedinstvo

Univerzalnost

Podijeljen školski pribor i higijenski artikli djeci RAE populacije

Crveni krst Crne Gore je danas izvršio podjelu školskog pribora i higijenskih artikala djeci RAE populacije u kampovima Konik 1 i 2, na Vrelima Ribničkim.

 

Higijenski artikli su podijeljeni djeci predškolskog uzrasta koja pohađaju nastavu u „otvorenim dječijim igraonicama“ u oba kampa, kao i učenicima pomenute populacije koji pohađaju nastavu u gradskim školama „Savo Pejanović“, „Marko Miljanov“, „Božidar Vuković Podgoričanin“ i „21. maj“. U okviru higijenskih paketića, djeci su podijeljeni peškiri, toaletni sapun, šampon, pasta i četkica za zube.

 

Podjela školskog pribora izvršena je za 40 djece od drugog do petog razreda, koji pohađaju nastavu u gradskim školama, u okviru kojeg su školarci dobili đačke torbe, sveske, olovke, gumice, oštraljke, blokove za crtanje, bojice itd, dok će isti pribor i higijenski artikli biti podijeljeni i učenicima prvih razreda RAE populacije koji su se opredijelili da pohađaju nastavu u gradskim školama.

 

Ova aktivnost realizovana je kroz projekat „Međusektorska inicijativa na prevenciji bolesti i posebno obrazovanje za raseljene Rome na Koniku“, za koji su sredstva obezbijedili Evropska komisija i Danski Crveni krst.

 

Crveni krst Crne Gore će, u okviru svojih mogućnosti i mandata, i dalje nastaviti sa pružanjem pomoći RAE populaciji, a do kraja tekuće godine će vršiti dopunu školskog pribora i higijenskih artikala djeci predškolskog i školskog uzrasta.