Претрага
Close this search box.

Humanost

Nepristrasnost

Neutralnost

Nezavisnost

Dobrovoljnost

Jedinstvo

Univerzalnost

Podijeljen školski pribor i higijenski artikli djeci iz Kampova Konik

Crveni krst Crne Gore je, u srijedu, 25. septembra, organizovao podjelu školskog pribora i higijenskih artikala, za djecu RE (Romi, Egipćani) populacije, iz Kampova Konik.


Školski pribor je distribuiran za oko 190 djece iz Kampa Konik 2, koja pohađaju nastavu u isturenom odjeljenju O.Š. „Božidar Vuković Podgoričanin“, a svaki individualni paketić sadrži osnovni školski pribor koji je neophodan za redovno pohađanje nastave (sveske, olovke, bojice, oštraljke, lenjiri, gumice…). Distribucija je organizovana u prostorijama isturenog odjeljenja škole, u Kampu Konik 2, a u njoj su učestvovali i Jelena Dubak, Generalna sekretarka Crvenog krsta Crne Gore i Milica Pajović, direktorica O.Š. „Božidar Vuković Podgoričanin“.

Tim Crvenog krsta Crne Gore je izvršio i podjelu higijenskih paketa (šampon, sapun, četkica i pasta za zube, peškir, anti-parazitski šampon…) za oko 160 djece predškolskog uzrasta, koja pohađaju nastavu u „otvorenim dječijim igraonicama“ Crvenog krsta, u oba Kampa.

Kako bi podržali i djecu koja pohađaju nastavu u gradskim školama, Crveni krst Crne Gore će uručiti i školski pribor i higijenu za oko 160 djece, do kraja septembra.