Претрага
Close this search box.

Humanost

Nepristrasnost

Neutralnost

Nezavisnost

Dobrovoljnost

Jedinstvo

Univerzalnost

Počinje sa radom prihvatilište za beskućnike

U četvrtak, 27. aprila, održana je press konferencija, na kojoj je najavljen početak pilot projekta “Prihvatilište za beskućnike”.

Glavni cilj projekta je dugoročna pomoć beskućnicima, koja se ogleda u pružanju adekvatnog smještaja, ali i osnaživanja pojedinaca za samostalni život. Partneri na projektu su Glavni grad Podgorica, Sekretarijat za rad, mlade i socijalno staranje, Ministarstvo rada i socijalnog staranja, Centar za socijalni rad Podgorica, Dom Zdravlja, Uprava Policije i Crveni krst Crne Gore.

Beskucnici

 Crveni krst Crne Gore će koordinirati Prihvatilištem (izvještavanje, vođenje evidencije o korisnicima, rad na osnaživanju korisnika, obezbjeđivanje neprehrambenih artikala, organizovanje slobodnih aktivnosti sa volonterima, aktiviranje stručnog kadra Crvenog krsta, u slučaju potrebe). Takođe, Crveni krst će pružati logističku podršku za sve zainteresovane donatore i partnere na projektu.

Očekuje se da će Prihvatilište početi sa radom u prvoj sedmici mjeseca maja tekuće godine.

Glavni grad je na press konferenciji dodijelio i zahvalnice svim partnerima i donatorima, koji su doprinijeli realizaciji projekta. Jedan od dobitnika zahvalnice je i Crveni krst Crne Gore.