Претрага
Close this search box.

Humanost

Nepristrasnost

Neutralnost

Nezavisnost

Dobrovoljnost

Jedinstvo

Univerzalnost

Počelo prikupljanje pomoći za žrtve zemljotresa u Kraljevu

Crveni krst Crne Gore je, u skladu sa svojom humanitarnom misijom, neposredno nakon prvih vijesti o zemljotresu, koji je pogodio Kraljevo, stupio u kontakt sa Crvenim krstom Srbije i iskazao spremnost da pomogne, posebno imajući u vidu pomoć i podršku koju je Crveni krst Srbije nesebično pružao Crvenom krstu Crne Gore, kad mu je ona bila najpotrebnija.

 

U Crvenom krstu se, posredstvom Međunarodne federacije društava Crvenog krsta i Crvenog polumjeseca i kroz kontakt sa Crvenim krstom Srbije, kontinuirano prati situacija na postradalom području Kraljeva. Kako procjena stanja na terenu pokazuje da najveće potrebe postoje u građevinskom materijalu, neophodnom za opravku kuća, Crveni krst Crne Gore je procijenio da bi najracionalnije bilo da uputi finansijsku pomoć i na taj način se uključi u saniranje posljedica zemljotresa. Tako je za ove svrhe Crvenom krstu Srbije uplaćena pomoć u iznosu od 2 000 eura.

 

Crveni krst Crne Gore je pokrenuo i prikupljanje pomoći za stanovništvo Kraljeva stradalo u zemljotresu, tako da svi pojedinci i organizacije mogu da uplate novčanu pomoć na žiro račun Crvenog krsta Crne Gore: 510-19641-93, kod Crnogorske komercijalne banke banke, sa naznakom: za žrtve zemljotresa u Kraljevu. Prikupljena pomoć će biti proslijeđena Crvenom krstu Srbije, za saniranje posljedica zemljotresa.