Претрага
Close this search box.

Humanost

Nepristrasnost

Neutralnost

Nezavisnost

Dobrovoljnost

Jedinstvo

Univerzalnost

Počeli „Horizonti iz mog ugla“

U ponedjeljak, 23. juna, je startovala glavna faza projekta „Horizonti iz mog ugla“, koji finansijski podržava Ambasada SAD-a u Crnoj Gori, a izvršni partneri su Crveni krst Crne Gore i Američki uglovi – Podgorica i Pljevlja, kao i Crnogorsko-američko udruženje studenata stipendista američke vlade (MAYA).

Foto jug

Cilj projekta je da stimuliše učešće mladih u razvojnim planovima i programima od značaja za njihovu zajednicu i da se pomogne izgradnji njihovih liderskih vještina. Za ukupno dvadeset učenika sedmih i osmih razreda, i to desetoro sa sjevera i desetoro sa juga, koji dolaze iz socijalno ugroženih porodica je od 23. do 27. juna organizovano edukativno putovanje. Tako mladi sa sjevera posjećuju opštine na jugu, a mladi sa juga sjeverne opštine. Djecu prate nastavnici engleskog jezika, kao i volonteri Crvenog krsta i MAYA-e.

Foto sjever

Tokom ovog petodnevnog kampa mladi imaju priliku da nauče više o Crnoj Gori, ali i Americi kroz sistem poređenja  crnogorskih i američkih znamenitosti. Pored toga, za njih je organizovana nastava iz engleskog jezika, istorije, geografije, a imaju priliku da steknu znanja o načinima njihovog aktivnijeg angažmana u zajednici, putem prezentacija brojnih aktivnosti Americkih uglova i Crvenog krsta koje se sprovode u opštinama koje oni posjećuju.