Претрага
Close this search box.

Humanost

Nepristrasnost

Neutralnost

Nezavisnost

Dobrovoljnost

Jedinstvo

Univerzalnost

Pakete sa hranom i higijenom dobilo 2000 porodica

Crveni krst Crne Gore je ovih dana završio podjelu humanitarne pomoći za socijalno najugroženije porodice u Crnoj Gori, koja je realizovana tokom februara i marta mjeseca, po unaprijed pripremljenom planu distribucije.

Foto 1

Pomoć u prehrambenim i higijenskim artiklima je dobilo ukupno 2000 porodica iz svih crnogorskih opština. Distribuciju je izvršena putem opštinskih organizacija Crvenog krsta, koje su i pripemile spiskove svojih najugroženijih sugrađana. Paketi sa hranom su sadržali osnovne životne namirnice: brašno (25 kg), tjestenina (4 kg), pasulj (2 kg), ulje (4 l), šećer (1 kg), pirinač (1 kg), dok su higijenski paketi bili sljedeće sadržine: deterdžent za pranje veša, tečnost sa pranje suđa i šampon.

Foto 2

Sredstva za ovu vrijednu donaciju je obezbijedila porodica Glendžo, koja je Crvenom krstu Crne Gore pružila podršku za realizaciju slične donacije i tokom prošle godine. Ovo nisu jedine humanitarne inicijative ove porodice, već su oni i u prethodnom periodu u više navrata pomagali ugroženim stanovnicima Crne Gore.

Foto 3

„Ova donacija je bila od velikog značaja za socijalno ugrožene porodice u Crnoj Gori, posebno tokom ovih hladnih mjeseci. Crveni krst je veoma zahvalan porodici Glendžo, koja u kontinuitetu iskazuje svoju društvenu odgovornost. Podrška pojedinaca i privrednih subjekata je neophodna našoj organizaciji, kako bi mogla da odgovori na potrebe najugroženijih korisnika. Zato se nadamo da će ovim primjerom biti vođeni i drugi, da bismo zajedno unaprijedili kvalitet života građana Crne Gore koji se nalaze u stanju potrebe“, saopšteno je u Crvenom krstu Crne Gore.