Претрага
Close this search box.

Humanost

Nepristrasnost

Neutralnost

Nezavisnost

Dobrovoljnost

Jedinstvo

Univerzalnost

Otvoren žiro račun za pomoć stanovnicima Japana

Crveni krst Crne Gore je, povodom nesreće koja je zadesila Japan, otvorio žiro račun na koji svi zainteresovani građani Crne Gore mogu uplaćivati sredstva i na taj način pomoći u saniranju posljedica. Broj žiro računa je 520-2944-70, kod Hipotekarne banke.

 

Prikupljena sredstva će biti proslijeđena Crvenom krstu Japana, koji je od početka aktivan u pružanju pomoći ugroženom stanovništva i konstantno prisutan na terenu . Crveni krst Crne Gore razmatra i druge načine za pružanje mogućnosti građanima Crne Gore da pomognu stanovnicima Japana.

 

Organizacija Crvenog krsta u Crnoj Gori je prethodno uputila pismo izraza saučešća Crvenom krstu Japana, u kome je iskazala svoju spremnost za pružanjem podrške. Crveni krst Crne Gore je i u stalnoj komunikaciji sa Međunarodnom federacijom društava Crvenog krsta i Crvenog polumjeseca, čija je uloga da u ovakvim situacijama koordinira aktivnosti pružanja pomoći od strana nacionalnih društava. Prema posljednjim informacijama, Crveni krst Japana nije pokrenuo apel za pomoć, ali je na raspolaganju mogućnost uplate donacija svih koji žele da pomognu. Sredstva će biti iskorišćena za dugoročno saniranje posljedica nesreće, koje će uslijediti nakon jasnog identifikovanja potreba.