Претрага
Close this search box.
Otvoren žiro račun za pomoć Haitiju

Crveni krst Crne Gore je, povodom zemljotresa koji je pogodio Haiti 12. januara, otvorio žiro račun na koji svi zainteresovani građani Crne Gore mogu uplaćivati sredstva i na taj način pomoći u saniranju posljedica zemljotresa. Broj žiro računa je 520-2944-70, kod Hipotekarne banke.

 

Prikupljena sredstva će biti proslijeđena Međunarodnoj federaciji društava Crvenog krsta i Crvenog polumjeseca, koja se bavi koordinacijom aktivnosti pomoći stanovništvu Haitija ugroženom zemljotresom, koja sprovode nacionalna društva Crvenog krsta i Crvenog polumjeseca.

 

Međunarodna federacija društava Crvenog krsta i Crvenog polumjeseca je revidirala apel za prikupljanje pomoći i on je sad procijenjen na 105,7 miliona CHF (oko 73 miliona eura) za pružanje pomoći  za 300 000 ljudi na period od tri godine. Ovaj iznos će biti potreban za dugoročnu i održivu podršku.

 

Najveća pomoć koja je trenutno potrebna Haitiju je vezana za: traženje i spašavanje, hitnu medicinsku pomoć, medicinska pomagala, hranu, čistu vodu, logistiku, telekomunikaciona sredstva, privremeni smještaj, psiho – socijalnu podršku i obnavljanje porodičnih veza (služba traženja).