Претрага
Close this search box.
Otvaranje Društvenog centra UNHCR-a i Crvenog krsta za lica koja traže međunarodnu zaštitu

Agencija Ujedinjenih nacija za izbjeglice – UNHCR i Crveni krst Crne Gore organizuju ceremoniju otvaranja Društvenog centra, koja će biti održana u utorak, 3. aprila, 2018. godine, sa početkom u 12:00 časova, u Spužu (Grbe bb).

Događaj se organizuje u okviru projekta „Pomoć za specifične ciljne grupe UNHCR-a“, čiji je cilj pružanje različitih vidova podrške tražiocima azila u Crnoj Gori i osobama sa priznatim statusom izbjeglice koje se nalaze u procesu integracije u Crnoj Gori. Jedna od projektnih aktivnosti jeste i otvaranje Društvenog centra, u kome će biti organizovane brojne edukativne radionice i ostale aktivnosti za djecu i odrasle, koji se nalaze u sistemu azila u Crnoj Gori. Društveni centar će biti i mjesto u kome će se zajedno okupljati i družiti predstavnici lokalne zajednice i tražioci azila i izbjeglice, koji usljed različitih životnih događaja žive jedni pored drugih u Crnoj Gori. Društveni centar će dovesti do zbližavanja zajednica i biti mjesto za razmjenu, učenje, rekreacione i sportske aktivnosti, podršku i drugo.

Na otvaranju Društvenog centra će se prisutnima obratiti šefica kancelarije UNHCR-a u Crnoj Gori Roberta Montevecchi, generalna sekretarka Crvenog krsta Crne Gore Jelena Dubak i predsjednik Opštine Danilovgrad Branislav Đuranović.