Претрага
Close this search box.

Humanost

Nepristrasnost

Neutralnost

Nezavisnost

Dobrovoljnost

Jedinstvo

Univerzalnost

Otvaranje biznis inkubatora za romske i egipćanske preduzetnike na Koniku

Crveni krst Crne Gore će u srijedu, 9. decembra, u 11 sati, u izbjegličkom naselju na Vrelima ribničkim gdje stanuju pripadnici romske i egipćanske populacije (RE), organizovati zvanično otvaranje tzv. biznis inkubatora u okviru kojih će 9 RE korisnika biti pomognuti da započnu svoje samostalne preduzetničke djelatosti. 

Kroz projekte koje su podržali Italijanski Crveni krst i Direktorat za finansiranje i ugovaranje sredstava EU pomoći Ministarstva finansija Crne Gore, pomenuta lica će biti osnažena da samostalno, legalno privređuju i zarađuju za svoju porodicu.

U prvoj godini poslovanja, svim korisnicima biznis inkubatora, Crveni krst Crne Gore je obezbijedio besplatnu upotrebu prostorija, troškove komunalija, alata i materijala, podržao ih u procesu registracije i dobijanja rješenja o radu, dok će im Glavni grad obezbijediti besplatne usluge agencije za finansijsko poslovanje i osnažiti ih da ubuduće samostalno obavljaju navedene poslove.

Tokom prethodnog mjeseca, preduzetničke poslove su započeli: 1 stolar, 4 frizera (2 ženska i 2 muška), 1 kozmetičarka, 2 električara i 1 šnajderka. 

Tim povodom, inkubator na Koniku će otvoriti generalna sekretarka Crvenog krsta Crne Gore Jelena Dubak i delegat Italijanskog Crvenog krsta U Crnoj Gori Flavio Ciriaci.