Претрага
Close this search box.

Humanost

Nepristrasnost

Neutralnost

Nezavisnost

Dobrovoljnost

Jedinstvo

Univerzalnost

Osnivanje nove opštinske organizacije Crvenog krsta

U želji da u Gusinju oformimo opštinsku organizaciju Crvenog krsta i nastavimo širenje naše humane misije, generalna sekretarka Crvenog krsta Crne Gore, gospođa Jelena Dubak, sastala se sa predsjednicom opštine Gusinje, gospođom Anelom Čekić i savjetnikom, gospodinom Refikom Pirovićem u Podgorici.

Ovo je bio povod da predstavnicima opštine Gusinje približimo istorijat Crvenog krsta Crne Gore, djelatnosti i ključne aktivnosti koje naša organizacija sprovodi sa različitim ciljnim grupama, kao i planove za naredni period.

Uz podršku koju je iskazala gospođa Čekić prepoznajući važnost djelovanja Crvenog krsta u različitim izazovnim situacijama za društvo, čiju inicijativu za osnivanje opštinske organizacije Crvenog krsta pozdravljamo, dogovoreno je donošenje akcionog plana sa tačno utvrđenim koracima koje je potrebno preduzeti kako bi opštinska organizacija Crvenog krsta Gusinje bila osnovana.

Nadamo se da će naša organizacija uskoro biti bogatija za još jednu opštinsku organizaciju Crvenog krsta i da ćemo zajedno nastaviti sa širenjem humanosti i pomoći najugroženijima.