Претрага
Close this search box.

Humanost

Nepristrasnost

Neutralnost

Nezavisnost

Dobrovoljnost

Jedinstvo

Univerzalnost

Organizovana akcija davanja krvi u saradnji sa Telekomom

Crveni krst Crne Gore je danas organizovao akciju davanja krvi u saradnji sa Telekomom i Centrom za transfuziju krvi, u kojoj su učestvovali zaposleni u Telekomu i menadžment kompanije.

 

Akcija, u kojoj je učestvovalo oko 50 davalaca, je organizovana u prostorijama Crnogorskog Telekoma.

 

Iako je ovo prvi put da ova kompanija organizuje akciju dobrovoljnog davanja krvi, u Telekomu su sigurni da će to postati lijepa praksa za ubuduće, čime će potvrditi svoje kontinuirano djelovanje u oblasti društveno odgovornog poslovanja.

 

Sprovođenje ove akcije je omogućio Crveni krst Crne Gore, koji ima Zakonom definisane obaveze u oblasti vaspitno – motivacionog rada u dobrovoljnom davanju krvi. Jelena Dubak, generalni sekretar Crvenog krsta Crne Gore, je povodom ove akcije izjavila:

 

„Veliko nam je zadovoljstvo što naša humanitarna organizacija, koja ima više od pola vijeka tradicije organizovanog rada sa dobrovoljnim davaocima krvi, a sada i Zakonom definisane obaveze usmjerene na razvoj i unaprjeđenje djelatnosti dobrovoljnog davalaštva, danas u Telekomu prepoznaje jednu uspješnu kompaniju, sa osjećajem za osnovne ljudske vrijednosti i pomoć čovjeku u nevolji.

 

Sigurni smo da današnja akcija darivanja krvi označava početak jednog trajnog partnerstva, značajnog kako za one za koje zajednički nastojimo da obezbijedimo nezamjenjivi lijek – sigurnu i besplatnu krv, tako i za Državu Crnu Goru. Uvjereni smo da ćemo, kroz ovaj primjer humanosti i solidarnosti, animirati i druge organizacije, privredne subjekte i preduzetnike da postanu dio humane porodice crvenokrstaša i dobrovoljnih davalaca krvi.“