Претрага
Close this search box.
Organizovan odmor za djecu povrijeđenu u željezničkoj nesreći kod Bioča

Crveni krst Crne Gore je i ove godine organizovao odmor za djecu povrijeđenu u željezničkoj nesreći kod Bioča 2006. godine. U Domu solidarnosti, u Sutomoru, od 1-8. avgusta boravi ukupno 56 djece i njihovih roditelja ili članova porodice, jer je prethodno iskustvo pokazalo da se djeca tokom odmora prijatnije osjećaju u društvu sebi bliskih osoba.

Ljetovanje za osobe povrijeđene u željezničkoj nesreći kod Bioča se već tradicionalno realizuje, jer ovaj oblik aktivnosti predstavlja vid rehabilitacije i psiho-socijalne podrške za one koji su pretrpjeli posljedice ove nesreće.

I tokom organizacije ovogodišnjeg ljetovanja je uspostavljena saradnja sa NVO „Voz neprebola“, čiji su predstavnici pomogli u odabiru i kontaktu njihovih članova za odmor u Sutomoru.

foto

Članovi ove organizacije su tokom boravka u Domu solidarnosti organizovali i svoju redovnu sjednicu Skupštine, na kojoj su razgovarali o njihovom trenutnom djelovanju i daljim planovima.

Kapaciteti Doma solidarnosti i usluge koje pružaju zaposleni u odmaralištu i Crvenom krstu Crne Gore su i ovog puta doprinijeli da boravak u Sutomoru bude prijatan i nezaboravan.

Sredstva za realizaciju ove aktivnosti su obezbijeđena od Komisije za raspodjelu dijela prihoda od igara na sreću, dok je svoj doprinos dao i Crveni krst Crne Gore.