Претрага
Close this search box.
OOCK Bar vrijedna i tokom ljeta

Zaposleni i volonteri u Opštinskoj organizaciji Crvenog krsta Bar su i tokom ljetnjih mjeseci bili vrijedni i sproveli brojne aktivnosti.


Tokom jula je nastavljena realizacija redovnih projektnih aktivnosti. Tako je implementirana briga o starijim osobama na terenu, kao i podrška postojećem projektu “Pomoć u kući za stare”, uz angažman geronto-domaćica. Obezbijeđena su invalidska kolica za one kojima su bila potrebna, uz prethodna mjerenja. Pomoć je pruženja i za socijalno ugrožene korisnike. Humanitarne pakete je dobilo 138 lica. Pored ovih redovnih, sprovedene su i dodatne aktivnosti. Tako je 4. jula održana obuka u pružanju prve pomoći za zaposlena lica. Predstavnica Crvenog krsta Bar je, 8. jula, učestvovala na okruglom stolu na temu “Žene, mir i bezbjednost”.

I u avgustu je nastavljena realizacija projekata. Pored brige o starijim osobama i podjele invalidskih kolica, i u avgustu je vršena podjela humanitarne pomoć, za 85 osoba. Crveni krst Bara je i ove godine pružio podršku akciji prikupljanja školskog pribora za djecu iz socijalno ugroženih porodica, koju je organizovalo Udruženje Roditelje, od 22. do 27. avgusta. U skladu sa svojim mandatom, barski Crveni krst je uzeo učešće i u organizaciji memorijalne akcije davanja krvi “Ljubo Joličić”.

Sve aktivnosti su bile adekvatno medijski propraćene.