Претрага
Close this search box.

Humanost

Nepristrasnost

Neutralnost

Nezavisnost

Dobrovoljnost

Jedinstvo

Univerzalnost

Održano Državno takmičenje ekipa Crvenog krsta Crne Gore u pružanju prve pomoći

Crveni krst Crne Gore je organizovao XXXIX Državno takmičenje ekipa Crvenog krsta Crne Gore u pružanju prve pomoći, koje je održano 2. i 3. septembra 2011. godine, u Danilovgradu.

 

 

Na takmičenju je učestvovalo 9 opštinskih organizacija Crvenog krsta Crne Gore, sa ekipama podmlatka i omladine, tako da je ova smotra znanja i osposobljenosti za pružanje prve pomoći okupila oko 150 učesnika.

 

Svečano otvaranje takmičenja, kojem je prethodio defile ekipa, a kojem su prisustvovale brojne zvanice (predstavnici resornih ministarstava i ostalih relevantnih institucija) su otvorili Vojislav Mijušković, predsjednik Crvenog krsta Crne Gore i dr Miodrag Đurović, predsjednik Skupštine Opštine Danilovgrad.

 

Ovogodišnje takmičenje se organizovalo i u povodu 11. septembra, Svjetskog dana prve pomoći, koji se ove godine obilježava pod sloganom »Prva pomoć za sve«, čime se želi naglasiti potreba da mogućnosti za sticanje znanja i vještina u pružanju prve pomoći budu pristupačne za sve kategorije stanovništva.

 

Polazeći od značaja ovog oblika rada Crvenog krsta, posebno sa aspekta pripremljenosti stanovništva za djelovanje u prirodnim  nesrećama i drugim vanrednim stanjima, a takođe i za pružanje prve pomoći i samopomoći u saobraćajnim i drugim vrstama nezgoda, organizatore raduje činjenica da su sve ekipe pokazale zavidno znanje i umijeće.

 

Za tri prvoplasirane ekipe u kategoriji podmlatka i omladine su bile obezbijeđene prigodne nagrade, pehari i priznanja.

 

Najbolji na ovogodišnjem takmičenju u pružanju prve pomoći su bili:

 

U kategoriji Podmlatka:


1. mjesto: Ekipa Opštinske Organizacije Crvenog krsta Danilovgrad

2. mjesto: Ekipa OŠ „Aleksa Đilas – Bećo“ – Mojkovac

3. mjesto: Ekipa OŠ „Braća Labudović“ – Nikšić

 

U kategoriji Omladine:


1. mjesto: Ekipa Opštinske Organizacije Crvenog krsta Danilovgrad

2. mjesto: Ekipa “Prve srednje stručne škole” – Nikšić

3. mjesto: Ekipa Gimnazije „Tanasije Pejatović“ – Pljevlja