Претрага
Close this search box.

Humanost

Nepristrasnost

Neutralnost

Nezavisnost

Dobrovoljnost

Jedinstvo

Univerzalnost

Održano 48. Državno takmičenje ekipa Crvenog krsta Crne Gore u pružanju prve pomoći

Danas je u Tivtu održano 48. Državno takmičenje ekipa Crvenog krsta Crne Gore u pružanju prve pomoći, prvo nakon perioda pauze zbog COVID-19 pandemije. Takmičenju su prethodila takmičenja u organizacijama Crvenog krsta na lokalnom nivou, a plasman na Državno takmičenje zaslužilo je ukupno 18 ekipa, i to 9 omladine i 8 ekipa podmlatka, dok je ekipa pjetlića Crvenog krsta Bar i JPU “Vukosava Ivanović Mašanović” izvela pokaznu vježbu tokom ceremonije otvaranja. Svoje predstavnike su imali Bar, Budva, Cetinje, Danilovgrad, Herceg Novi, Kolašin, Kotor, Nikšić, Plav, Tivat i Tuzi, kao i gosti iz Subotice.

 

Najbolje rezultate ostvarile su ekipe prve pomoći:

U kategoriji podmlatka:
1. mjesto: ekipa prve pomoći OŠ “29. novembar”, Dinoša
2. mjesto: ekipa prve pomoći OŠ  “Anto Đedović”, Bar
3. mjesto: ekipa prve pomoći OOCK Danilovgrad

U kategoriji omladine:
1. mjesto: ekipa prve pomoći SMŠ “25. maj”, Tuzi
2. mjesto: ekipa prve pomoći OOCK Bar
3. mjesto: ekipa prve pomoći OOCK Tivat

 

 

Takmičenje je bilo prilika za podsjećanje da je danas poznavanje prve pomoći možda potrebnije nego ikad. Svjedoci smo velikog broja saobraćajnih nesreća, masovnih stradanja, a nezgode možemo doživjeti i svakodnevno u našim domovima, tokom zabavnih aktivnosti, na plaži. Zbog toga je važno znati na koji način pravilno pružiti prvu pomoć.

Čestitamo ekipama koje su osvojile prva tri mjesta u kategorijama podmlatka i omladine i svim ekipama na pokazanom znanju i usvojenim vještinama kojima mogu pomoći sebi i drugima kada je to najpotrebnije.