Претрага
Close this search box.

Humanost

Nepristrasnost

Neutralnost

Nezavisnost

Dobrovoljnost

Jedinstvo

Univerzalnost

Održano 46. Državno takmičenje ekipa Crvenog krsta Crne Gore u pružanju prve pomoći

Najbolji Danilovgrađani i Podgoričani

Crveni krst Crne Gore je organizovao 46. Državno takmičenje ekipa Crvenog krsta Crne Gore u pružanju prve pomoći, koje je održano 16. i 17. juna 2018. godine, u Budvi.

 Na takmičenju je učestvovalo 11 opštinskih organizacija Crvenog krsta Crne Gore, i to: Bar, Berane, Budva, Cetinje, Danilovgrad, Herceg Novi, Mojkovac, Nikšić, Plav, Pljevlja i Podgorica, sa ukupno 10 ekipa podmlatka i 7 omladine. Pored takmičara, ovaj važan događaj okupio je i sudije, markirante, šminkere i ostale, koji su omogućili da se ono realizuje što kvalitetnije, tako da je na ovoj smotri znanja i osposobljenosti za pružanje prve pomoći učestvovalo preko 200 učesnika.

DSC 0232

 Ispred Crvenog krsta Crne Gore, prisutnima se obratila i takmičenje otvorila Jelena Dubak, generalna sekretarka organizacije, koja je naglasila važnost poznavanja osnova prve pomoć, koje nekad i život spasava. Učesnike je pozdravio i predsjednik Skupštine Opštine Budva Đorđije Vujović, koji je iskazao zadovoljstvo što se ovako važan i human događaj organizuje u Budvi.

Takmičari su svoja znanja i vještine pokazali na radnim i zabavnim poligonima, koji prikazuju realne životne situacije u kojima je poznavanje prve pomoći dragocjeno: saobraćajne nesreće, masovne nesreće, nezgode na plaži, sportskim događajima…

DSC 0352

Za tri prvoplasirane ekipe u obje kategorije su obezbijeđene nagrade u vidu pehara, medalja i priznanja, kao i pokloni, dok su sve ekipe dobile zahvalnice. 

Takmičenje je zatvorila generalna sekretarka Crvenog krsta Crne Gore, Jelena Dubak. Ona je navela da je za Crveni krst najvažnije da se kontinuirano povećava broj onih koji znaju osnove prve pomoći i da svi učesnici ujedno i pobjednici.

Najbolje rezultate na 46. Državnom takmičenju ostvarile su ekipe prve pomoći:

• u kategoriji podmlatka:

1. mjesto: Ekipa prve pomoći Opštinske organizacije Crvenog krsta Danilovgrad;

2. mjesto: Ekipa prve pomoći Osnovne škole „Savo Pejanović“ – Podgorica;

3. mjesto: Ekipa prve pomoći Opštinske organizacije Crvenog krsta – Budva.

• u kategoriji omladine:

1. mjesto: Ekipa prve pomoći Stručne medicinske škole – Podgorica;

2. mjesto: Ekipa prve pomoći Opštinske organizacije Crvenog krsta – Budva;

3. mjesto: Ekipa prve pomoći Organizacije Crvenog krsta Prijestonice – Cetinje.

Zajednicka pobjednicka fotografija

Ovaj oblik rada Crvenog krsta je veoma važan, posebno sa aspekta pripremljenosti stanovništva za djelovanje u prirodnim  nesrećama i drugim vanrednim stanjima, a takođe i za pružanje prve pomoći i samopomoći u saobraćajnim i drugim vrstama nezgoda.