Претрага
Close this search box.

Humanost

Nepristrasnost

Neutralnost

Nezavisnost

Dobrovoljnost

Jedinstvo

Univerzalnost

Održana V sjednica Upravnog odbora

Upravni odbor Crvenog krsta Crne Gore je 27. decembra 2011. godine održao svoju V sjednicu, posvećenu razmatranju aktuelnih pitanja rada i djelovanja organizacije.

 

Na sjednici su usvojene informacije o učešću delegacije Crvenog krsta Crne Gore na statutarnim sastancima Međunarodnog pokreta Crvenog krsta i Crvenog polumjeseca, u Ženevi; o obukama članova upravnih odbora za procese upravljanja i rukovođenja, kao i Informacija o XXXIX Državnom takmičenju ekipa prve pomoći. Donošenje odluke o učešću ekipe prve pomoći Crvenog krsta Crne Gore na Evropskom takmičenju odloženo je za narednu sjednicu, kako bi se u međuvremenu sagledale mogućnosti obezbjeđivanja finansijskih sredstava za ovu aktivnost.

 

Upravni odbor je utvrdio Nacrt Programa rada Crvenog krsta Crne Gore za 2012. godinu i isti je dostavljen organizacijama Crvenog krsta na terenu na jednomjesečnu javnu raspravu, sa ciljem da se ovaj jedinstveni programski dokument što objektivnije kreira, kao odraz planiranih obaveza i zadataka za ukupno područje djelovanja Nacionalnog društva.

 

Usvojena je i odluka o visini članarine za članstvo Crvenog krsta Crne Gore, za 2012. godinu, u nepromijenjenom, simboličnom iznosu godišnje članarine od 0,50 € za podmladak i omladinu i 1 € za kategoriju odraslog članstva.

 

Upravni odbor je, u skladu sa važećim kriterijumima, izvršio raspodjelu sredstava obezbijeđenih u manifestacijama Crvenog krsta tokom 2011. godine. Raspodjelom su obuhvaćene sve opštinske organizacije Crvenog krsta, Crveni krst Prijestonice Cetinje, Crveni krst Glavnog grada Podgorica, kao i gradske organizacije Crvenog krsta Tuzi i Golubovci.