Претрага
Close this search box.

Humanost

Nepristrasnost

Neutralnost

Nezavisnost

Dobrovoljnost

Jedinstvo

Univerzalnost

Održana sjednica Skupštine Crvenog krsta Crne Gore

Redovna godišnja Skupština Crvenog krsta Crne Gore je održana u petak, 30. aprila 2010. godine.

 

Skupstina_2010_1

Na sjednici su razmatrana i usvojena sljedeća dokumenta: Izvještaj o radu za 2009. godinu; Izvještaj o izvršenju finansijskog plana, sa Izvještajem odbora za finansijska pitanja; Program rada i Finansijski plan Crvenog krsta Crne Gore, za 2010. godinu, kao i Pravilnik o priznanjima Crvenog krsta Crne Gore i Pravilnik o priznanjima u oblasti dobrovoljnog davalaštva krvi.

U usvojenim materijalima je prikazan rad Crvenog krsta u prethodnoj godini, kao i aktivnosti čije se sprovođenje planira u ovoj godini, tako da se radi o značajnim dokumentima koji zavrjeđuju da budu predmet pažnje šire javnosti, posebno u odnosu na sprovođenje poslova od javnog interesa za državu Crnu Goru i njene građane, što opravdava i prisustvo medija na sjednici Skupštine.

Skupstina_2010_2Predsjednik i Generalni sekretar organizacije su naglasili značaj veće angažovanosti opštinskih organizacije kad je sprovođenje programskih aktivnosti i komunikacija sa lokalnim vlastima u pitanju. Ponovili su i da su izborni procesi koji se sprovode veoma bitni, tako da se posebna pažnja mora posvetiti odabiru kadrova. Ono na čemu treba da radimo svi zajedno jeste razvoj volonterizma, po kome je organizacija Crvenog krsta uvijek bila poznata. I sekretarijat Nacionalnog društva i njegove opštinske organizacije treba da se aktivno uključe u implementaciju plana intenziviranog razvoja kapaciteta, koji je podržan od strane Međunarodne federacije društava Crvenog ksta i Crvenog polumjeseca i predstavlja veliku šansu za organizacioni razvoj, koju treba iskoristiti.