Претрага
Close this search box.
Održana redovna Skupština OOCK Bar

Opštinska organizacija Crvenog krsta Bar održala je u utorak, 10. aprila o.g, svoju redovnu Skupštinu, na kojoj su usvojeni Izvještaj o radu i Finansijski izvještaj za prošlu, kao i Program rada i Finansijski plan za ovu godinu.

 

 

Na sjednici, kojoj su prisustvovali i predsjednik Crvenog krsta Crne Gore Vojislav Mijušković i generalni sekretar Jelena Dubak, Zorica Crnčević, sekretar OOCK Bar, je naglasila da barski Crveni krst ima dobru saradnju sa svim relevantnim subjektima u Opštini, kao i da je postavio standarde koje treba dostići i ravnati se sa njima.

 

Bar_Skupstina_1 Bar_Skupstina_2

 

Predsjednica Opštinske organizacije Gordana Mijović rekla je da je, sve što je planirano, najvećim dijelom i realizovano, dok je Vjera Kovačević smatrala da bi bilo dobro da u Crnoj Gori postoji još ovakvih organizacija, gdje se “velike teškoće prevazilaze dobrim i nesebičnim radom”. Zadovoljstvo radom Crvenog krsta Bar istakli su i predsjednik Društva dobrovoljnih davalaca krvi Božo Joličić, predsjednik Udruženja penzionera Branko Vešović i predsjednik Udruženja paraplegičara Slavko Vučićević.

 

Bar_Skupstina_3

 

Predsjednik Crvenog krsta Crne Gore Vojislav Mijušković naveo je da je najbitnije kako o radu organizacije Crvenog krsta misle u svojoj opštini, ali da Crveni krst Crne Gore veoma cijeni rad barskog Crvenog krsta.

 

Gospodina Mijuškovića i delegaciju Crvenog krsta Crne Gore i Crvenog krsta Bar, nakon Skupštine, je primio predsjednik Opštine Bar Žarko Pavićević. Na sastanku je razgovarano o trenutnoj situaciji u ovoj organizaciji, projektima koji se sprovode, kao i o saradnji sa barskom lokalnom upravom koja je, kako je konstatovano, jedna od rijetkih crnogorskih opština koja ispunjava svoje obaveze prema Crvenom krstu.

 

“Mi u Baru imamo razloga da budemo ponosni na rad naše lokalne organizacije Crvenog krsta i njen odnos prema građanima kojima je potrebna pomoć. Mnogo puta do sada imali smo priliku da se uvjerimo kako velikim angažovanjem uspijevaju da pomognu onima kojima je najpotrebnije. To su pokazali i ove zime, kada su zajedno sa Službom zaštite, pomagali svim ugroženim građanima” – kazao je Pavićević.