Претрага
Close this search box.

Humanost

Nepristrasnost

Neutralnost

Nezavisnost

Dobrovoljnost

Jedinstvo

Univerzalnost

Održana radionica za planiranje projektnog prijedloga

Radionica za planiranje projektnog prijedloga održana je u Crvenom krstu Crne Gore od 12. do 14. marta. Na njoj su definisani ciljevi, rezultati i partnerske organizacije/institucije koje će biti angažovane na implementaciji budućeg projekta za inkluziju Roma i osoba sa invaliditetom.

 

 

Cilj radionice je bio osnaživanje marginalizovanih grupa, ali i kapaciteta Crvenog krsta Crne Gore, kroz apliciranje za projekte na polju inkluzije RAE populacije i osoba sa smetnjama u razvoju, kod inostranih donatora. U proces kreiranja projektnog prijedloga učestvovali su predstavnici Ministarstva prosvjete i sporta, Ministarstva rada i socijalnog staranja, Zavoda za školstvo, Ministarstva zdravlja, Uprave za zbrinjavanje izbjeglica, UNICEF-a i UNHCR-a, kojima su predstavljeni dosadašnji rezultati rada sa marginalizovanim grupama u kampovima Konik i opštinama Cetinje, Bar, Nikšić, Bijelo Polje, Berane, Plav, Kotor i Pljevlja, ali i informacija koje bi mogle biti njihove uloge, kao partnera, na projektu.

 

Na radionici su definisani ciljevi projekta (koji su u skladu sa nacionalnim strateškim dokumentima), mogućnosti, rizici i aktivnosti koje su neophodne za poboljšanje rada na obrazovanju, zdravlju i integraciji pomenute populacije.

 

Ova aktivnost implementirana je uz podršku Danskog Crvenog krsta u cilju nastavka aktivnosti projekta “Zajednički program za inkluziju Roma i marginalizovanih grupa”, koji su do 2012. godine podržavali Švajcarska organizacija za razvoj i saradnju, Danski Crveni krst i Međunarodna federacija društava Crvenog krsta i Crvenog polumjeseca.