Претрага
Close this search box.

Humanost

Nepristrasnost

Neutralnost

Nezavisnost

Dobrovoljnost

Jedinstvo

Univerzalnost

Održana prva regionalna obuka za omladinske lidere

U okviru projekta Unaprjeđenje volonterizma u Crvenom krstu Crne Gore, u prostorijama OOCK Kotor 10. marta 2012. godine održana je prva regionalna obuka za omladinske lidere.

 

 

Cilj ove jednodnevne obuke je da se osposobi veći broj mladih koji će pomagati već postojećim liderima u organizaciji aktivnosti Crvenog krsta i povećanju broja volontera unutar svake OOCK. Ovaj seminar je ujedno bio i provjera za lidere koji su već prošli obuku u januaru, kako bi se utvrdilo da li su i koliko dobro savladali tehnike vođenja i organizovanja grupe.

 

 

 

Seminaru su prisustvovala dva volontera iz Tivta, četiri iz Herceg Novog i tri iz Kotora. Na obuci su obrađene sljedeće teme: volonterizam, liderstvo, rad sa grupom, radionica, difuzija, uspješna prezentacija i predstavljanje projekta. Učesnici su pokazali veliko interesovanje i bili aktivni u diskusijama i igricama. Razgovarano je o problemima u radu sa mladima u opštinskim organizacijama i mogućim rješenjima, o bazi volontera koja je u pripremi u svim OOCK, kao i o sljedećim koracima. Neki od njih pripremili su i kratke prezentacije, pa je tako bilo lakše uočiti njihov napredak i ukazati na ono što bi trebalo popraviti, kako bi lakše došli do cilja, tj. zainteresovali mlade za rad Crvenog krsta.

OOCK Kotor se pokazao kao odličan domaćin, pa je rad u njihovim prostorijama bio izuzetno prijatan.