Претрага
Close this search box.

Humanost

Nepristrasnost

Neutralnost

Nezavisnost

Dobrovoljnost

Jedinstvo

Univerzalnost

Održana prezentacija na temu Anti-trafikinga

Crveni krst Crne Gore je danas organizovao prezentaciju na temu prevencije trgovine ljudima, sa posebnim osvrtom na rizike u toku turističke sezone.

 

Tokom prezentacije su predstavljene aktivnosti koje Crveni krst preduzima u cilju prevencije trgovine ljudima, kao i planovi vezani za ovu oblast, a posebno je skrenuta pažnja na povećane opasnosti od trgovine ljudima, koji su izraženi tokom turističke sezone. Prezentovan je i plan obilježavanja 18. oktobra, Evropskog dana borbe protiv trgovine ljudima, koji će i ove godine biti regionalno obilježen.

 

Anti Trafiking 2012 1 Anti Trafiking 2012 2

 

 

Na skupu su govorili Generalna sekretarka Crvenog krsta Crne Gore, Jelena Dubak, kao i predstavnica Kancelarije za borbu protiv trgovine ljudima, Tijana Šuković. Aktivnosti i planove Crvenog krsta su predstavile Marija Dedić, koordinatorka programa Anti-trafiking u Crvenom krstu i Emilija Delević, volonterka.

 

Prezentaciji je prisustvovalo i oko 20-ak volontera Crvenog krsta iz više crnogorskih opština, tako da je ovaj susret poslužio i da se naprave planovi za buduće aktivnosti, koje bi volonteri sprovodili kad je u pitanju podizanje svijesti građana o prevenciji trgovine ljudima.