Održana osma sjednica Upravnog odbora

Upravni odbor Crvnog krsta Crne Gore na svojoj VIII sjednici, održanoj 17. oktobra o.g, razmatrao je aktuelna pitanja iz tekućeg rada organizacije.

 


Usvojene su izmjene i dopune Kriterijuma za dodjelu priznanja koja, u oblasti dobrovoljnog davalaštva krvi, dodjeljuje Ministarstvo zdravlja Crne Gore. U vezi informacije o aktivnostima Crvenog krsta Crne Gore o saniranju posljedica požara u Kampu RE (Romi, Egipćani), na Koniku, ocijenjeno je da je Crveni krst uložio ogromne napore, ali da su problemi ove popolacije veći nego prije 13 godine, i pored svih ulaganja i napora. U tom smislu, i pored činjenice da se cijelo društvo bori sa ogromnim problemima, potrebno je apelovati na Vladu Crne Gore da se što više uključi u ovaj državni projekat brige o RE populaciji, a da Crveni krst svoje aktivnosti ograniči na humanitarni mandat koji ima u ovakvim situacijama. Upravni odbor je iskazao zahvalnost nacionalnom koordinatoru i nacionalnom timu CKCG za djelovanje u nesrećama, na požrtvovanju i angažovanosti na saniranju posljedica požara u Kampu Konik. Povodom učešća ekipa CKCG na Evropskom takmičenju , Upravni odbor ocjenjuje da je postignut uspjeh, u cjelini gledano solidan, a da će se za svaku godinu, u zavisnosti od finansijskih mogućnosti, odlučivatio o učestvovanju na ovom takmičenju.


Na sjednici je u svojena i Informacija o pripremama za predstojeću svečanost obilježavanja stogodišnjice Crvenog krsta u Bijelom Polju, u kojima je Crveni krst Crne Gore, bio maksimalno participirao, a koja se održava 24. oktobra.