Претрага
Close this search box.
Održana osma sjednica Upravnog odbora

Upravni odbor Crvnog krsta Crne Gore na svojoj VIII sjednici, održanoj 17. oktobra o.g, razmatrao je aktuelna pitanja iz tekućeg rada organizacije.

 


Usvojene su izmjene i dopune Kriterijuma za dodjelu priznanja koja, u oblasti dobrovoljnog davalaštva krvi, dodjeljuje Ministarstvo zdravlja Crne Gore. U vezi informacije o aktivnostima Crvenog krsta Crne Gore o saniranju posljedica požara u Kampu RE (Romi, Egipćani), na Koniku, ocijenjeno je da je Crveni krst uložio ogromne napore, ali da su problemi ove popolacije veći nego prije 13 godine, i pored svih ulaganja i napora. U tom smislu, i pored činjenice da se cijelo društvo bori sa ogromnim problemima, potrebno je apelovati na Vladu Crne Gore da se što više uključi u ovaj državni projekat brige o RE populaciji, a da Crveni krst svoje aktivnosti ograniči na humanitarni mandat koji ima u ovakvim situacijama. Upravni odbor je iskazao zahvalnost nacionalnom koordinatoru i nacionalnom timu CKCG za djelovanje u nesrećama, na požrtvovanju i angažovanosti na saniranju posljedica požara u Kampu Konik. Povodom učešća ekipa CKCG na Evropskom takmičenju , Upravni odbor ocjenjuje da je postignut uspjeh, u cjelini gledano solidan, a da će se za svaku godinu, u zavisnosti od finansijskih mogućnosti, odlučivatio o učestvovanju na ovom takmičenju.


Na sjednici je u svojena i Informacija o pripremama za predstojeću svečanost obilježavanja stogodišnjice Crvenog krsta u Bijelom Polju, u kojima je Crveni krst Crne Gore, bio maksimalno participirao, a koja se održava 24. oktobra.