Претрага
Close this search box.

Humanost

Nepristrasnost

Neutralnost

Nezavisnost

Dobrovoljnost

Jedinstvo

Univerzalnost

Održana Obuka za volonterske lidere

U periodu od 27-29. januara ove godine u Domu solidarnosti, u Sutomoru, održana je obuka za omladinske lidere, u okviru projekta „Unaprjeđenje volonterizma u Crvenom krstu Crne Gore“, koji je podržan od strane Turskog Crvenog polumjeseca.

 

 

Cilj ovog projekta je povećanje broja volontera u Crvenom krstu Crne Gore, pa je upravo zbog toga i sprovedena obuka, kako bi se stvorila baza lidera, koji će dalje raditi na motivisanju mladih u svojim lokalnim sredinama da se priključe aktivnostima Crvenog krsta i doprinesu kvalitetu njihove realizacije.

 

Obuka_Za_Volontere_2012_1 Obuka_Za_Volontere_2012_2

 

Seminaru je prisustvovalo oko 25 mladih iz cijele Crne Gore, koji su prošli osnove dobrog liderstva i dobili smjernice za dalji rad. Neke od tema koje su bile tretirane su: komunikacija, rad sa grupom, vođenje radionice, difuzija, pisanje projekata, volonterizam, rješavanje konflikata, potrebe zajednice i mnoge druge. Predavači obuke bili su predstavnici Crvenog krsta Crne Gore, koji imaju iskustva u radu sa mladima.

 

Obuka_Za_Volontere_2012_3 Obuka_Za_Volontere_2012_4

 

Polaznici su uspješno savladali sve teme i pokazali veliku volju i želju da doprinesu ostvarenju cilja projekta. Na obuci su zajednički definisani dalji koraci i plan akcije, a učesnici su se obavezali da će aktivno raditi na omasovljenju volontera Crvenog krsta.