Претрага
Close this search box.

Humanost

Nepristrasnost

Neutralnost

Nezavisnost

Dobrovoljnost

Jedinstvo

Univerzalnost

Održana Izborna sjednica Skupštine Crvenog krsta Crne Gore

Danas, 21. decembra 2010. godine, je u Crvenom krstu Crne Gore održana Izborna sjednica, na čijem dnevnom redu su bili Izbori i imenovanje Upravnog odbora, Odbora za finansijka pitanja, Predsjednika, Potpredsjednika i Generalnog sekretara Crvenog krsta Crne Gore.

 

Tako su za članove Upravnog odbora jednoglasno izabrani: Mijušković Vojo, Miranović Goran, Radunović Stevan, Ajanović Juso, Kadić dr Besim, Rmuš Veselin, Kalezić Slobodan, Burić Jelisavka, Kalamperović dr Ana, Milošević Petar, Crnogorčević Zlata, Mahmut Kalač, Nikprelević Tomo, Bulatović dr Slobodan i Nikolić Olivera. U narednom četvorogodišnjem mandatu funkciju Predsjednika Crvenog krsta Crne Gore će vršiti Vojislav Mijušković, Potpredsjednika Slobodan Kalezić, dok je za Generalnog sekretara Crvenog krsta Crne Gore izabrana Jelena Darmanović.

skupstina3 skupstina4

Na sjednici je prikazan i film „Vjekovi humanosti“, pripremljen u povodu Jubileja, 135 godina od osnivanja Crvenog krsta Crne Gore, a predstavljena je i Strategija razvoja Crvenog krsta Crne Gore za period 2010-2014. godina, kojom su definisani osnovni pravci razvoja i djelovanja organizacije.

skupstina1 skupstina2

Sjednici su, pored delegata Skupštine Crvenog krsta Crne Gore iz prethodnog i novog saziva, sekretara i predsjednika opštinskih organizacija Crvenog krsta, prisustvovali i predstavnici partnerskih organizacija, domaćih i međunarodnih, sa kojima Crveni krst Crne Gore aktivno sarađuje.

 

Zajednički je izraženo uvjerenje da će nove upravljačke i rukovodeće strukture nastaviti dobrim putem, koji su postavili prethodnici, i da će Crveni krst Crne Gore i dalje pružati kvalitetan odgovor na brojne humanitarne izazove.