Претрага
Close this search box.

Humanost

Nepristrasnost

Neutralnost

Nezavisnost

Dobrovoljnost

Jedinstvo

Univerzalnost

Održana III Sjednica Upravnog odbora Skupštine Crvenog krsta Crne Gore

Dana 30. juna 2011. godine održana je III Sjednica Upravnog odbora Skupštine Crvenog krsta Crne Gore, na kojoj je razmatrano i usvojeno više dokumenata od značaja za dalji rad organizacije: Vodič za rad članova upravnih odbora; Pravilnik o edukaciji spasilaca na vodi i Izmjene i  dopune Pravilnika o takmičenju ekipa Crvenog krsta Crne Gore u pružanju prve pomoći.

 

Na prijedlog Komisije za organizacioni razvoj, Upravni odbor je formirao Statutarnu komisiju, sa zadatkom da pripremi tekst izmjena i dopuna Statuta Crvenog krsta u skladu sa preporukama zajedničke Statutarne komisije Međunarodne federacije društava Crvenog krsta i Crvenog polumjeseca i Međunarodnog komiteta Crvenog krsta za statute nacionalnih društava.

 

Po prijedlozima opštinskih organizacija Crvenog krsta Nikšić i Pljevlja, usvojena je Odluka o dodjeli priznanja zaslužnim aktivistima i volonterima Crvenog krsta i institucijama koje daju doprinos ostvarivanju humanitarnih zadataka organizacije.

 

Upravni odbor je informisan o posjeti gospodina dr Igora Lukšića, predsjednika Vlade Crne Gore, rekonstruisanom Domu solidarnosti Crvenog krsta Crne Gore.