Претрага
Close this search box.

Humanost

Nepristrasnost

Neutralnost

Nezavisnost

Dobrovoljnost

Jedinstvo

Univerzalnost

Održana i peta regionalna obuka za volonterske lidere

Peta regionalna obuka za omladinske lidere, u okviru projekta Unaprjeđenje volonterizma u Crvenom krstu Crne Gore, održana je u Kolašinu 07.04.2012. godine.

Ovom treningu, pored domaćina, prisustvovali su volonteri iz Mojkovca i Bijelog Polja. Cilj ove obuke je širenje osnovne baze lidera, koji će u narednom periodu zajedno raditi na povećanju broja volontera u opštinskim organizacijama Crvenog krsta.

 

Seminar je imao ukupno 10 polaznika, a tretirao je sljedeće teme: volonterizam, predstavljanje projekta, liderstvo, difuzija, rad sa grupom, organizacija radionice i uspješna prezentacija. U uvodnom dijelu volonterima se obratio i sekretar OOCK Kolašin, Milan Marković i poželio uspješan rad, što je svakako dodatno motivisalo skup da ozbiljnije pristupi radu. Grupa je bila veoma zainteresovana za određene teme, posebno za predstavljanje samog projekta zbog svih aktivnosti koje su trenutno u toku. Javilo se par novih ideja, a ono što je ostalo kao dogovor jeste da oni sami u okviru OOCK odluče kako će početi sa konkretnim radom, tj da li će prihvatiti prijedlog o organizovanju radionica po osnovnim i srednjim školama na temu volonterizma ili će raditi nešto drugačije, ali u skladu sa onim što želimo postići.