Претрага
Close this search box.

Humanost

Nepristrasnost

Neutralnost

Nezavisnost

Dobrovoljnost

Jedinstvo

Univerzalnost

Održana akcija sađenja i sastanak Nacionalne mreže

Crveni krst Crne Gore je, u saradnji sa Ministarstvom održivog razvoja i turizma, 12. maja, organizovao akciju sađenja ukrasnog bilja i drveća, koja je održana u dvorištu Osnovne škole „Vuk Karadžić“. Nakon ove akcije je održan drugi sastanak Nacionalne mreže u sklopu projekta „Forum Jugoistočne Evrope o adaptaciji na klimatske promjene“.

 

 

Ovo je jedna od aktivnosti, kojom je Crveni krst Crne Gore obilježio Nedelju Crvenog krsta, koja traje od 8 – 15. maja.

 

Pored predstavnika Crvenog krsta Crne Gore i Ministarstva održivog razvoja i turizma, u akciji sađenja su učestvovali i predstavnici gorana, kao i ostalih organizacija i institucija sa kojima Crveni krst sarađuje na projektu koji ima za cilj jačanje organizacija civilnog društva za adaptacije na klimatske promjene.

 

Sadjenje_1 Sadjenje_2
   

 

Na ovaj način se i Crveni krst Crne Gore priključio kampanji „Eko nit“, koju sprovodi Ministarstvo održivog razvoja i turizma, a kojom se želi ukazati na značaj zaštite životne sredine.

 

Nakon ove aktivnosti održan je sastanak Mreže na kome je razmatran nacrt osnivačkog sporazuma Nacionalne mreže, dogovorene njegove izmjene i dopune. Takođe je razmatrano i pitanje promocije Mreže i Projekta u cjelini, kroz produkciju promotivnog materijala uključujući izradu prepoznatljivog logoa.

 

Na sastanku su razmatrane i sljedeće projektne aktivnosti planirane za početak juna. Riječ je o radionici koju će dizajnirati i realizovati eksperti iz Austrijske federalne privredne komore. Radionica će se održati u Podgorici, u periodu od 1. do 3. juna 2011. godine.