Претрага
Close this search box.

Humanost

Nepristrasnost

Neutralnost

Nezavisnost

Dobrovoljnost

Jedinstvo

Univerzalnost

Održan treći regionalni sastanak za poboljšanje prekogranične pripremljenosti kroz zajedničko upravljanje zalihama u Jugoistočnoj Evropi

Crveni krst Crne Gore je u periodu od 22. do 24. marta 2022. godine u Crnoj Gori organizovao treći regionalni sastanak, u okviru projekta X-STOCK: Poboljšanje prekogranične pripremljenosti kroz zajedničko upravljanje zalihama u Jugoistočnoj Evropi. Projekat je finansiran od strane Generalnog direktorata za evropsku civilnu zaštitu i aktivnosti humanitarne pomoći Evropske komisije (DG ECHO), Austrijske agencija za razvoj i Crvenog krsta Austrije.

Ciljevi radnog sastanku su bili kreiranje nacrta standardnih operativnih procedura za upravljanje regionalnim zalihama i razvijanje softverske aplikacije za zajedničko vođenje evidencije i upravljanja regionalnim zalihama. Sastanku su pored učesnika Crvenog krsta Crne Gore, prisustvovali i predstavnik Direktorata za zaštitu i spasavanje Crne Gore, predstavnici Crvenog krsta Srbije, Hrvatske, Sjeverne Makedonije, Bugarske, predstavnik Međunarodne federacije Crvenog krsta/Crvenog polumjesca, kao i predstavnici Crvenog krsta Austrije koji je vodeći partner na projektu, svi učesnici su dali značajan doprinos u ostvarivanju pomenutih ciljeva sastanka.

U narednom periodu učesnici će aktivno raditi na kreiranju finalnih verzija SOP-a, softverske aplikacije kao i potpisivanju sporazuma za upravljanje regionalnim zalihama, koji će biti prezentovani na sljedećem partnerskom sastanku u Beogradu.


“Sadržaj ovog posta isključivo je odgovornost autora i predstavlja samo njegove stavove. Evropska komisija nije odgovorna za sadržaj i dalju upotrebu ove objave.”