Претрага
Close this search box.

Humanost

Nepristrasnost

Neutralnost

Nezavisnost

Dobrovoljnost

Jedinstvo

Univerzalnost

Održan seminar “Prva pomoć i zdravlje u zajednici”

U periodu od 26.02.2021. do 1.03.2021. godine Crveni krst Crne Gore, uz finansijsku podršku Švajcarskog Crvenog krsta, organizovao je seminar na temu „Prva pomoć i zdravlje u zajednici – Community based Health and First aid“ sa fokusom na migracije na Balkanu.

 Tokom seminara predstavnici Društva Crvenog krsta/križa Bosne i Hercegovine i Crvenog krsta Crne Gore su imali priliku da razmijene iskustva na polju djelovanja u okviru odgovora na migracije na Balkanskoj ruti ali takođe i da usaglase dalje korake usavršavanja i unaprjeđenja programa Prva pomoć i zdravlje u zajednici sa ciljem pružanja podrške svim ranjivim kategorijama. U narednom periodu, Crveni krst Crne Gore će u saradnji sa Italijanskim Crvenim krstom i Švajcarskim Crvenim krstom nastaviti da radi na unaprjeđenju kapaciteta volontera ali i razmjene iskustva na regionalnom nivou uključujući i relevantne aktere na nacionalnom i regionalnom nivou.

FB IMG 1614420019388

Kroz projekat podržan od strane Švajcarskog Crvenog krsta, Crveni krst Crne Gore obezbjeđuje humanitarnu pomoć, kao i pomoć u integraciji stranaca sa odobrenom međunarodnom zaštitom.

FB IMG 1614420024958