Претрага
Close this search box.

Humanost

Nepristrasnost

Neutralnost

Nezavisnost

Dobrovoljnost

Jedinstvo

Univerzalnost

Održan seminar na temu Anti-trafikinga

Od 16-18. juna 2012. godine, u Domu solidarnosti u Sutomoru, održan je seminar na temu Anti- trafiking – borba protiv trgovine ljudima.


Učesnici seminara bili su volonteri organizacija Crvenog krsta Crne Gore, dok su predavači, takođe, bili volonteri koji su ranije pohađali seminar, kao i koordinator programa.


Antitrafiking Seminar 2012 1 Antitrafiking Seminar 2012 2


Dvodnevni seminar bio je ispunjen prezentacijama koje su se odnosile na pojam Anti-trafiking-a, Ulogu i mandat Crvenog krst Crne Gore u borbi protiv trgovine ljudima, Zakonodavni okvir, Organizovanje radionica-edukacijom do prevencije. Polaznicima je prikazano nekoliko kratkih video poruka, i bajka Pinokio koja oslikava kompletan proces trgovine ljudima. Mnoge igrice bile su dobra osnova da se pojam trgovine ljudima bolje shvati, a volonteri su svoju kreativnost dokazali organizovanjem nekoliko skečeva, od kojih je jedan snimljen i koristiće se u budućem radu.


Antitrafiking Seminar 2012 3 Antitrafiking Seminar 2012 4


Planovi za budući rad usmjereni su na organizovanje radionica u organizacijama Crvenog krsta, i u školama i vrtićima; izradu promotivnog materijala, štampanog i video; učešće na seminarima, kampovina i unaprjeđenje programa Anti – trafiking.