Претрага
Close this search box.

Humanost

Nepristrasnost

Neutralnost

Nezavisnost

Dobrovoljnost

Jedinstvo

Univerzalnost

Održan seminar „Istraživanje međunarodnog humanitarnog prava“

U Sutomoru je, od 16-18. septembra, održan seminar na temu „Istraživanje međunarodnog humanitarnog prava”

.

 

 

Ovaj program predstavlja dio osnovne aktivnosti Pokreta, Difuzije,širenja znanja o Crvenom krstu, kao i nastavak saradnje sa Zavodom za školstvo, institucijom koja aktivno radi na istraživanju humanitarnog prava, kroz izborne časove u osmim i devetim razredima reformisanog školskog sistema.

 

Istrazivanje_MHP_1 Istrazivanje_MHP_2

 

Polaznici  seminara bili su nastavnici osnovnih škola iz nekoliko crnogorskih gradova, a neki od  njih  su uključeni  i  u rad Crvenog krsta. Dugogodišnje iskustvo, kada je ova tema u pitanju, pokazali su i treneri, nastavnik iz Nikšića i pedagog iz Danilovgrada, koje su na osnovu konkretnih iskustava iz učionice iznijeli svoja zapažanja i usmjeravali ostale u grupi. Takođe,  svoje organizacije i planove za budući rad i saradnju, iznijeli su i predstavnica Zavoda za školstvo, kao i  pravni ekspert, saradnica na programu. Crveni krst Crne Gore je predstavio svoje aktivnosti i pozvao one, koji to još uvijek nisu, da postanu volonteri.

 

Trening je podržao Danski Crveni krst.

 

Iz kompletnih aktivnosti, sprovedenih za tri dana rada, postavili su se osnovi za saradnju više škola i institucija, kao bitnih činilaca u saradnji na programu „Istraživanje međunarodnog humanitarnog prava”.