Претрага
Close this search box.

Humanost

Nepristrasnost

Neutralnost

Nezavisnost

Dobrovoljnost

Jedinstvo

Univerzalnost

Održan sastanak Nacionalne mreže u okviru projekta „Forum Jugoistočne Evrope o adaptaciji na klimatske promjene

Dana 13. aprila 2011. godine u Podgorici je održan sastanak Nacionalne mreže u okviru projekta „Forum Jugoistočne Evrope o adaptaciji na klimatske promjene“.

 

 

Sastanak je održan u prostorijama Crvenog krsta Crne Gore uz učešće predstavnika sljedećih organizacija i institucija: NVO Green home, NVO ECOM, Regionalni ekološki centar, NVO Evropski pokret Crna Gora, NVO Juventas, kompanije Telekom, kompanije Telenor, kompanije Winsol, Elektroprivrede Crne Gore, Instituta za javno zdravlje, Hidro – meteorološkog zavoda, Agencije za zaštitu životne sredine. Sastanak su vodili predstavnici Crvenog krsta Crne Gore, Nataša Uskoković i Ranko Andrijašević.

 

Sastanak je održan sa ciljem detaljnog upoznavanja gore pomenutih članica mreže sa projektom i planiranim projektnim aktivnostima. Prisutnima je prezentovan sadržaj budućeg rada u okviru Nacionalne mreže, kao i način i obim njihovog učešća u realizaciji istog.

 

Na sastanku su predstavnici Crvenog krsta Crne Gore predstavili članicama mreže i aktivnosti sopstvene organizacije na polju adaptacija na klimatske promjene, ukazujući im na vezu između programskih aktivnosti Crvenog krsta Crne Gore i projektnih aktivnosti.

IMG_1561 IMG_1566

Opšti zaključak sastanka je da postoji objektivni interes učesnika mreže za nastavkom rada na realizaciji projekta i projektnih aktivnosti. Mrežu bi svakako trebalo osnažiti uključivanjem još relevantnih organizacija koje bi pokazale interes za učešće u radu na projektu „Forum JI Evrope o adaptaciji na klimatske promjene“.