Претрага
Close this search box.

Humanost

Nepristrasnost

Neutralnost

Nezavisnost

Dobrovoljnost

Jedinstvo

Univerzalnost

Održan sastanak mladih predstavnika nacionalnih društava Crvenog krsta/Crvenog polumjeseca iz regiona Mediterana

Danas, 25. maja o.g, je u San Marinu završen sastanak mladih predstavnika nacionalnih društava Crvenog krsta/Crvenog polumjeseca iz regiona Mediterana, koji je trajao od 23-25. maja 2015. godine.

Domaćin skupa je bio Crveni krst San Marina, uz podršku Centra za saradnju na Mediteranu, a cilj ovog okupljanja mladih je bio obezbjeđivanje platforme za otvoreno učešće i diskusiju o humanitarnim izazovima u regionu Mediterana. Takođe, sastanak je poslužio kao polazna osnova za kreiranje zajedničkih humanitarnih inicijativa, ujedno osnažujući učešće mladih u regionu.

Jelena Sofranac San Marino

 Učesnici su tokom trodnevnog, interaktivnog rada posebno tretirali temu „Mladi kao promoteri nenasilja i mira“, a usvojili su i finalni dokument koji će biti predstavljen na Mediteranskoj konferenciji, sastanku nacionlnih društava iz regiona Mediterana koji počinje 26. maja, takođe u San Marinu. Finalni dokument predstavlja kolektivni glas mladih iz regiona Mediterana i njihovo podsticanje na kulturu mira, i podsjećanje da je učešće mladih veoma značajno u kreiranju politike Pokreta Crvenog krsta/Crvenog polumjeseca.

Predstavnik Crvenog krsta Crne Gore na sastanku mladih je bila Jelena Šofranac.