Претрага
Close this search box.

Humanost

Nepristrasnost

Neutralnost

Nezavisnost

Dobrovoljnost

Jedinstvo

Univerzalnost

Održan okrugli sto na temu socijalne inkluzije Roma i Egipćana kroz aktivnosti obrazovanja i zapošljavanja

Crveni krst Crne Gore je, povodom Dana socijalne pravde, 20. februara, organizovao okrugli sto sa poslodavcima, u okviru projekta: „Doprinos socijalnoj inkluziji Roma i Egipćana kroz aktivnosti obrazovanja i zapošljavanja“, koji je podržan od strane Ministarstva finansija – Direktorata za finansiranje i ugovaranje sredstava EU pomoći. 

Cilj organizovanja okruglog stola je bio predstavljanje projekta, kako bi se poslodavci informisali o planiranim aktivnostima. Prisutni su imali priliku da čuju više o obrazovnim aktivnostima koje će pohađati RE (Romi, Egipćani) lica, kao i o ideji pokretanja biznis inkubatora za one koji se uspješno kvalifikuju. Pored informacija o projektu, prezentovano je trenutno stanje kad su u pitanju RE lica prijavljena na Birou rada, njihova obrazovna struktura i kvalifikacije, kao i programi koji su dostupni kako ovim licima, tako i poslodavcima. 

DSC 1543

Ovaj događaj je bio dobra prilika da se razmijene mišljenja, kao i ostvari saradnja koja može biti od koristi za romsku i egipćansku zajednicu. Privatni sektor je iskazao veliko interesovanje da se aktivno uključi i da svoj doprinos bržoj inkluziji RE populacije, kroz kreiranje prilika za zapošljavanje i generalno pružanja podrške na tržištu rada.

DSC 1548

Sastanku su prisustvovali predstavnici sljedećih privrednih subjekata: CEDIS, Auto Čačak Podgorica, Mouse Studio, Delta City, Venom, Confindustrija, Akademija ljepote Zoran, Taratrans. Na okruglom stolu su se prisutnima obratili gospodin Flavio Ciriaci – delegat Crvenog krsta Italije, koji je partner na projektu, kao i gospodin Aleksandar Rakočević – pomoćnik direktora područne jedinice Biroa rada Podgorica.