Претрага
Close this search box.

Humanost

Nepristrasnost

Neutralnost

Nezavisnost

Dobrovoljnost

Jedinstvo

Univerzalnost

Održan događaj povodom Svjetskog dana izbjeglica

Crveni krst Crne Gore je večeras u Njegoševom parku u Podgorici  uz finansijsku pomoć Agencije Ujedinjenih nacija za izbjeglice UNHCR upriličio događaj povodom Svjetskog dana izbjeglica.

I ove godine događaj je posvećen djeci koja su utočište pronašla u Crnoj Gori i djeci iz Crne Gore koja su sada njihovi prijatelji i domaćini.

Generalna sekretarka Crvenog krsta Crne Gore Jelena Dubak otvarajući događaj istakla je važnost osnaživanja svih lica koja su iz različitih razloga bila primorana da napuste svoje domove, kao i primjenu pristupa zasnovanog na uslugama prilagođenim potrebama korisnika. Dubak je podsjetila da Crveni krst Crne Gore od svog nastanka 1875. godine pomaže izbjeglicama i pruža im podršku od njihovog dolaska u našu zemlju, a da je zaštita djece, kojoj je bilo posvećeno današnje obilježavanje Svjetskog dana izbjeglica, prioritet za sve.

IMG-5f9865a5763e85855400b046d603a2ab-V

Prisutnima se obratila gospođa Olha Batashan, izbjeglica iz Ukrajine, koja se zahvalila na gostoprimstvu i toplini koja je nju i njenu porodicu dočekala u našoj zemlji, kao i Crvenom krstu Crne Gore na podršci u procesu prilagođavanja novom društvu i savladavanju svakodnevnih izazova.

Svako ima pravo na sigurnost – bilo ko, bilo gdje i bilo kada.