Претрага
Close this search box.

Humanost

Nepristrasnost

Neutralnost

Nezavisnost

Dobrovoljnost

Jedinstvo

Univerzalnost

Odobrena sredstva za pomoć stanovništvu ugroženom poplavama

Crveni krst Crne Gore su juče posjetili Slobodanka Ćurić, koordinator za Djelovanje u nesrećama, i Margarita Plotnikova, koordinator za Komunikacije u Međunarodnoj federaciji društava Crvenog krsta i Crvenog polumjeseca iz Budimpešte.

 

dodjela_pomociOne su tom prilikom i zvanično obavijestile Crveni krst Crne Gore da je odobrena pomoć za stanovništvo Crne Gore ugroženo poplavama, za koju je Crveni krst Crne Gore prethodno uputio apel. Sredstva će biti uplaćena narednih dana, nakon čega će timovi za djelovanje u nesrećama Crvenog krsta da počnu realizaciju pomoći. Aktivnosti će se sastojati u dijeljenju higijenskih paketa i paketa sa hranom, kanistera za vodu, ćebadi i ostalih artikala potrebnih stanovništvu koje je pretrpjelo štetu od poplava. Pomoć će dobiti oko 1000 najugroženijih stanovnika, a realizovaće se kontinuirano u naredna tri mjeseca. Kriterijume za raspodjelu pomoći će utvrditi predstavnici Crvenog krsta prema procjeni stepena ugroženosti, a u saradnji sa kriznim štabovima ugroženih opština.

 

Predstavnici Međunarodne federacije su tokom jučerašnje posjete obišli i poplavljena područja, tokom čega je uručena pomoć stanovnicima Ulcinja, u vidu ćebadi i kanistera za vodu. Ovom prilikom, Crveni krst Crne Gore je Opštinskoj organizaciji Crvenog krsta Ulcinj dodijelio i vozilo, namjenski za sprovođenje aktivnosti na saniranju posljedica poplava i drugih humanitarnih djelatnosti.