Претрага
Close this search box.

Humanost

Nepristrasnost

Neutralnost

Nezavisnost

Dobrovoljnost

Jedinstvo

Univerzalnost

Odjeća za 270 djece iz Bijelog Polja

U četvrtak, 26. juna, je u Opštinskoj organizaciji Crvenog krsta Bijelo Polje organizovana podjela odjeće za 270 djece iz socijalno ugroženih porodica iz Bijelog Polja. Donacija je obezbijeđena posredstvom Ambasade Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) u Crnoj Gori, a distribuciji su prisustvovali gospodin Ghazi Almahri, otpravnik poslova u Ambasadi UAE i gospođa Jelena Dubak, generalna sekretarka Crvenog krsta Crne Gore.

20140626 122316

Bijelo Polje je prva opština u kojoj je organizovana distribucija pomoći. U narednom periodu će odjeću (trenerke i majice) dobiti i djeca u ostalim crnogorskim opštinama, ukupno njih 10 000, koja dolaze iz siromašnih porodica ili su bez roditeljskog staranja.  Ova humanitarna akcija je dio projekta NJ.V. Šeika Mohammed bin Rashid Al Maktoum-a, potpredsjednika i premijera UAE i vladara Dubaija. Cilj projekta je da se obezbijedi pomoć za million djece širom svijeta. I Crna Gora je odabrana da bude dio projekta, zbog prijateljskih odnosa koji postoje između ove dvije države. Iz Ambasade UAE je navedeno da je Crveni krst Crne Gore odabran za partnera u ovoj akciji, zbog prethodne uspješne saradnje i zajedničke realizacije sličnih humanitarnih projekata.

Značaj ove humanitarne akcije je veliki, jer ima za cilj smanjenje ugroženosti i siromaštva kod najosjetljivije ciljne grupe, djece.