Претрага
Close this search box.

Humanost

Nepristrasnost

Neutralnost

Nezavisnost

Dobrovoljnost

Jedinstvo

Univerzalnost

OBUKA ZA PRUŽANJE USLUGE POMOĆ U KUĆI – poziv za nezaposlene

Crveni krst Crne Gore poziva nezaposlene osobe, starosti od 30 do 55 godina, da se prijave za pohađanje obuke za pružanje usluge pomoć u kući (usluge gerontodomaćice za pružanje podrške starijim osobama).

Obuka se sprovodi po akreditovanom programu koji traje 5 dana tokom kojih učesnici imaju priliku da nauče više o: programu pomoć u kući, strukturi korisnika i njihovim potrebama, obavezama gerontodomaćica, motivaciji za rad, timskom radu, organizaciji vremena, prevenciji sindroma izgaranja, obavljanju kućnih poslova, higijeni prostora, aktivnom slušanju, komunikaciji sa starijim osobama sa oštećenjem sluha i/ili vida, rešavanju konflikata, porodičnim odnosima, nasilju nad starijima, mentalnom zdravlju starijih, pružanju prve pomoći…

Obuke se organizuju u Domu solidarnosti Crvenog krsta u Sutomoru, a sve troškove smještaja, ishrane i prevoza pokriva Crveni krst Crne Gore. Nakon završene obuke učesnici/ce dobijaju sertifikat.

Sve zainteresovane osobe mogu se prijaviti na mail: igor.jokanovic@ckcg.me ili putem telefona 020 241 819.

Potrebno je poslati sljedeće podatke: ime, prezime, datum rođenja, kontakt telefon i opštinu iz koje dolazite. Broj mjesta je ograničen.

Održavanje naredne obuke je planirano od 29. avgusta  do 2. septembra prijave za nju traju do 25. avgusta.

Iskoristite priliku da steknete značajna znanja i vještine, kao i sertifikat koji vam može pomoći da lakše dođete do posla.